A A A
Interaffectieve projecten, om te komen tot ontmoetingen tussen mensen en verhalen

Ateliergesprek #7: ruimte innemen

Ateliergesprek #7: ruimte innemen

26 juni 2022


Een ateliergesprek is een gemoedelijke ontmoeting tussen een deelnemende kunstenaar, een jurist of senior, een jongere en een muzikant. Elk moment heeft een eigen invulling rondom het thema 'onafhankelijk".

Ateliergesprek #7: zondag 26 juni.
Locatie: World Art Delft
Tijd:
14.30 inloop
15.00 finissage en herdenking Paula Kouwenhoven.
15.30 Start ateliergesprekDe kunstenaar: Joel Bonk

In zijn werk investeert Joël zijn persoonlijke, culturele en menselijke identiteit. In elk werk is het uitgangspunt zijn eigen lichaam (wat hij ‘het blanco canvas’ noemt). Door anatomische sculpturen te maken zonder huid (écorché) die aangeraakt moeten worden, of door zijn eigen vorm, schaal en huid te gebruiken, probeert Joël zijn eigen gezichtspunten te onderzoeken.

"Het lichaam is de bron van ons bewustzijn, onlosmakelijk verbonden met de geest ... Alles wordt waargenomen door het lichaam (schaal en zintuigen)."

Dit zien we terug in het werk van de tentoonstelling. In het gesprek gaan we dieper in op de manier waarop Joel ruimte heeft ingenomen in zijn leven.

De senior: Professor Jacob Fokkema
emeritus hoogleraar geofysica (Civiele Techniek en Geowetenschappen) en Rector Magnificus van de TU-Delft (2002 tot 2010). Voorzitter Art Centre Delft.
Fokkema studeerde in 1976 af als elektrotechnisch ingenieur. Drie jaar later promoveerde hij onder A.T. de Hoop aan de Technische Hogeschool Delft, waarna hij daar als wetenschappelijk medewerker aan de slag ging. Later maakte hij de overstap naar de Stanford-universiteit en is hij gasthoogleraar geweest in Brazilië. Hij keerde in 1982 naar Nederland terug om onder hoogleraar technische geofysica prof.dr. Ziolkowski aan de Technische Universiteit in Delft te gaan werken. Fokkema werd in 1993 benoemd tot hoogleraar technische geofysica en in 2001 tot bijzonder hoogleraar toegepaste geofysica aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Muzikant: Faure Verbrugge.
Vol zelfvertrouwen durft FAURE zich kwetsbaar op te stellen voor haar publiek. Ze staat dan ook voor een ongedwongen sfeer. 3 voor 12 Zeeland omschreef haar optreden op Eindeloos Eiland Festival dan ook als “Puur en intiemer kan niet”. FAURE heeft ondanks haar jonge leeftijd al op verschillende podia haar muziek ten gehore gebracht. Ze won de publieksprijs in de finale van Podium Z.

Het onderwerp van de serie is verbonden met de achtergrond van de laureaat van de Geuzenpenning, de poolse rechter Malgorzata Gersdorf : onafhankelijk kunnen werken en leven.

Waarom maandelijks een ateliergesprek?
Zo konden we alvast warmlopen naar de expositie in de Geuzenmaand

De ateliergesprekken worden op veler verzoek doorgezet. De reizende expositie krijgt straks in elke stad een ateliergesprek.

Meer weten...

locatie en tijd ateliergesprek #7

Ateliergesprek #7: zondag 26 juni.
Locatie: World Art Delft
Adres: Rotterdamseweg 205, 2629 HD Delft
Tijd:
14.30 inloop
15...
Meer info >

Terug naar projecten overzicht.
Informatie
Datum:
Tijd:
Locatie:
Link:
26 juni 2022
14.30
World Art Delft
Land art Delft Jacob Fokkema

Deel met vrienden


Foto`s
joel bonk full extents (voorstel).jpg kop.jpg Joel_Benjamin_Bonk.jpg Faure-Verbrugge.jpg FOKKEMA 004.jpg


Flagen

 
Ons werkgebied bevindt zich in de lagen van mens, tijd en samenleving.
De gelaagdheid van de verhalen daagt ons uit om een creatieve bijdrage te leveren aan bestaande activiteiten of om zelf nieuwe projecten te ontwikkelen.