A A A
Interaffectieve projecten, om te komen tot ontmoetingen tussen mensen en verhalen

Image1Stichting Flagen zoekt naar ontmoetingen tussen mensen en verhalen. Binnen deze ontmoeting werken we met interaffectieve projecten, omdat we menen dat creativiteit de lijm kan zijn voor het werkelijke contact: een verhaal, poëzie, kunst, muziek. Het is mooi om te zien hoe men dan nieuwsgierig naar elkaar wordt.


Met interaffectieve projecten leggen we bewust de verbinding tussen gevoelslagen. Mensen worden geraakt, herkennen een gevoel of kunnen hun eigen emoties vertalen.

We brengen mensen in contact met elkaar of met ervaringen waar ze zelf niet zo snel voor zouden kiezen. We merken dat zo'n ontmoeting altijd een bijzondere kleur krijgt, zoals: verrassend, vrolijk, blijvend, diepgaand, ontroerend. Een voorbeeld hiervan is Gedichtendag waarbij laaggeletterden naast de doorgewinterde poëten staan voor te dragen.

Bij voorbeeld:Tijdens Vormen van Herinneren brengen we met de interaffectieve projecten ervaringen en verhalen naar de nabestaanden. Elk jaar zijn er unieke kunstprojecten op de begraafplaats waardoor er indrukwekkende belevingen ontstaan. We organiseren dit niet meer op de begraafplaatsen in Vlaardingen, maar dragen graag onze kennis aan bij een project dat je organiseert. Zo hebben we in 2018 het Stedelijk Museum Schiedam geholpen met een mooie Allerzielen avond.


Daarnaast zoeken we naar verhalen in de tijd, zodat oud en jong, nieuwkomers en gevestigden elkaar letterlijk iets te vertellen hebben. Een voorbeeld daarvan zijn de historische wandeling door Vlaardinger-Ambacht en de Vrijhedenwandeling.

Ook bieden we onze expertise aan in werelden die schijnbaar ver van ons afstaan. Een goed voorbeeld is hierbij 'Xiejewel", waarbij we een mooie samenwerking zijn aangegaan met het grond-weg en waterbouwbedrijf van DijkMaasland. Binnen een EMVI-aanbesteding pastte een educatietraject voor de school in de wijk. Naast de gewone kennisoverdracht over dode hoeken, draaicirkels en drijfzand maakten ze nu ook liedjes, kunst en raps. Het resultaat is boven verwachting: leerzaam en feestelijk!
En de rest vind je bij onze projecten!

Flagen

 
Ons werkgebied bevindt zich in de lagen van mens, tijd en samenleving.
De gelaagdheid van de verhalen daagt ons uit om een creatieve bijdrage te leveren aan bestaande activiteiten of om zelf nieuwe projecten te ontwikkelen.