A A A
Interaffectieve projecten, om te komen tot ontmoetingen tussen mensen en verhalen

Ateliergesprekken in de Kroepoekfabriek verplaatst! Ateliergesprek #4: wordt verplaatst naar donderdag 10 februari 2022: met als thema: Screbrenica. Kunstenaar: Peter Koole. Jongeren: twee ambassadeurs vanuit de groep Mladi BiH, Zana en Mirhad. Het juridische veld: Nico Schrijver Nederlands Hoogleraar volkenrecht en internationaal recht. Muziek: Emma Beukelman (Emma heeft een Bosnische moeder en Nederlandse vader). Inloop 19.30 uur, aanvang 20.00 uur.


LETOP; het inleveren van de schrijfpakketten voor Amnesty kan in de Bibliotheek, Waalstraat.


ATELIERGESPREK #5 zal in de loop van maart zijn. We houden je op de hoogte

WAAROM ATELIERGESPREKKEN? Om de energie vast te houden richting de Geuzenmaand in Vlaardingen zijn er van september 2021 tot februari 2022 ateliergesprekken tussen de kunst, de jeugd en het juridische veld in de Kroepoekfabriek van Vlaardingen.


Xiejewel bij de Violier en de Vlinder in Schiedam
In opdracht van VanDijkMaasland organiseren we een veiligheidsweek in Schiedam. De leerlingen leren op allerlei manieren de gevaren rondom het ophogen van de wijk: zingen, tekenen, rappen, film - en tot slot: het bezoek aan de vrachtauto om de dode hoek echt te ervaren. Meer info bij projecten.Programma archief

Ateliergesprek #2: donderdag 14 oktober. Op de bank: Hans Rikken (kunstenaar), Reggery Gravenbeek en zijn maatje Ernon (team Enkelband), en Michelle van der Helm (gebiedsofficier en betrokken bij de wijkrechtspraak). Naast de bank: L'Asset (muziek) & Marijn Dekker (poezie). Aan de bar: werk van de kunstenaar, een goed gesprek en een drankje.


Ateliergesprek #1: donderdag 23 september (in de vredesweek). Op de bank: Jan van Dorp, Noeni van der Linden en Hilda de Groot. Naast de bank: muziek door Leo en Roy de Rijke. Rahan Deljo, poezie.


Expositie 'onafhankelijk": Lokale en (inter)nationale kunstenaars laten zich inspireren door het thema rondom het laureaat van de Geuzenpenning 2021: onafhankelijk je werk kunnen doen'. Zoals alle activiteiten rond de uitreiking van de penning is de expositie verplaatst naar 2022.app MensenrechtenVLD: Hij blijft in de lucht: download hem nu in je app store!! Je vindt een voorproefje op het video-kanaal van Platipus: https://vimeo.com/309635058.

Chaos in de Bovenkamer: wij zijn er trots op: het was een feestelijk moment tijdens de opening van het Odensehuis, en nu hup, de verkoop in. Bestellen gaat hard, er zijn nog een paar dozen. Je ziet links in het menu: Boekje Chaos in de bovenkamer Daar staat meer informatie over het bestellen. Of stuur een mail naar info@flagen.nl.


DOORLOPEND OP AANVRAAG:
Zonen aan tafel Wil je een tafel samenstellen? Stuur ons een mail: info@flagen.nl

Vrijhedenwandeling
is doorlopend en op aanvraag! stuur ons een mail: info@flagen.nl
De vrijhedenwandeling wordt de MensenrechtenVLD app! Blijf op de hoogte via de FB-pagina: mensenrechtendievierje De wandeling is nu ook als lezing te boeken! Vanaf het voorjaar is de OV-variant in de lucht en we gaan werken aan een kinder-editie.

Poezie-workshop: wil je een thema vanaf een andere kant belichten, met wat meer diepgang. Dan is een poezie-workshop een mooi middel. Een groep van 10 mensen en na 1,5 uur ligt er iets prachtigs!


Een gek idee voor een project waarbij de ontmoeting tussen mensen centraal staat en kunst en cultuur daarbij de lijm is? Kom praten
[[1]]


Flagen

 
Ons werkgebied bevindt zich in de lagen van mens, tijd en samenleving.
De gelaagdheid van de verhalen daagt ons uit om een creatieve bijdrage te leveren aan bestaande activiteiten of om zelf nieuwe projecten te ontwikkelen.