A A A
Interaffectieve projecten, om te komen tot ontmoetingen tussen mensen en verhalen

Terugblik Kunstexpositie "Onafhankelijk"

Terugblik Kunstexpositie "Onafhankelijk"

19 februari 2022


Onafhankelijk leven en werken, kan dat?
Ruim 30 beeldend kunstenaars en dichters lieten zich inspireren door het thema ‘onafhankelijk'.De tentoonstelling is verbonden met het gedachtengoed van de internationale geuzenpenning: opstaan voor recht en democratie en tegen dictatuur. Deze penning is weer in verbondenheid met de verzetsgeuzen uit de 2e wereldoorlog.

De selectie en uitnodiging vond plaats in contact, gesprek en atelierbezoeken. Er is een interessante variatie van plaatselijke, regionale, nationale en internationale kunstenaars. Daarbij is specifiek aandacht voor de koppeling tussen senior en junior kunstenaars, om vanuit het thema gezamenlijk werk te maken en op deze manier het erfgoed en gedachtegoed ‘door te geven’. Kunstenaars vanuit de LHBTIQ+- community versterken het inclusieve denken en werken.

De verzetsgeuzen worden snel gelinkt aan Vlaardingen, maar het was een grote groep uit de omliggende regio. Om dit te benadrukken liet de curator Jan van Dorp de tentoonstelling reizen langs de herkomststeden van de geuzen:
Na Vlaardingen zijn Delft en Rotterdam bezocht. Maassluis was helaas niet te organiseren. Maar er was in Delft wel aandacht voor de geuzen uit Maassluis. De expositie sloot af in Schiedam.

Deelnemende kunstenaars: Aldo Hoeben, Akiko Susuki, Bojidar Tonoff, Bea Last, David Jenowe, Els Otten, Francis Beaty, Frans van Viegen, Frans de Winter, Friedie Kloen, Harry Schumacher, Hans Schuttenbeld, Hans Rikken, Inge van Haastert, Irma Rengur, Jilles de Man, Joel Bonk, Joop Vaissier, Jorge Simelio, Karin de Visser, Kouji Ohno, Kim Zeegers, Larisa Sjoerds, Luuk Kuipers, Peter Koole, Paula Kouwenhoven, Roel Teeuwen, Ron Weijers, Rahan Deljo, Tobias Lengkeek, Wolfgang Brenner, Susumu Ohira.

Deelnemende dichters: Emma Beukelman, Look. J. Boden, SAGE, Bernadette Stom, Jaap van Oostrum, Zana Dauti, Amir Afrassiabi, Teuntje Verheul Vreugdenhil.







Meer weten...

Tips voor scholieren
20221113_171626.jpg Bezoek je de expositie? En moet je daarna een werkstuk maken? Hier zijn wat tips voor zoektermen of bronnen. De digitale...
Meer info >

Informatie locatie Schiedam
20221113_150123.jpg periode: 13 november tot en met 18 december Locaties: Bibliotheek Schiedam, Korenbeurs: Adres: Lange Haven 145 -...
Meer info >

Informatie Locatie Rotterdam
VI 180919 3D boek-page-005-720x470.jpg De expositie is in juli, augustus en september in Rotterdam. Opening Vrijdagmiddag 8 juli door Lawyers for Lawyers, de...
Meer info >

Informatie locatie Delft
foto friedie kloen.jpg 18 april tot en met eind juni Bezoeken van de kunst-expositie ‘onafhankelijk’ World ARt Centre Delft Adres: Rotterdamseweg...
Meer info >

Catalogus digitaal
De digitale catalogus, om het bezoek voor te bereiden, te verdiepen of om nog eens na te bladeren. De link staat hier rechts bij 'informatie"
Meer info >

Terug naar projecten overzicht.
Informatie
Datum:
Tijd:
Locatie:
Bijlage:
19 februari 2022
op afspraak
Herkomststeden verzetsgeuzen
Catalogus digitaal





Deel met vrienden


Foto`s
IMG-20220709-WA0001.jpg 2022 collage opening delft.jpg 2022 opening delft 2.jpg 20220413_142628.jpg 20220311_141315.jpg


Flagen

 
Ons werkgebied bevindt zich in de lagen van mens, tijd en samenleving.
De gelaagdheid van de verhalen daagt ons uit om een creatieve bijdrage te leveren aan bestaande activiteiten of om zelf nieuwe projecten te ontwikkelen.