A A A
Interaffectieve projecten, om te komen tot ontmoetingen tussen mensen en verhalen

Chaos in de bovenkamer

Chaos in de bovenkamer

12 februari 2019


Stel dat jouw opa of oma Alzheimer krijgt? Hoe ga je daar dan mee om? Of als de buurvrouw dementie heeft? HOe ga je daar dan nog een praatje maken? Wat gebeurt er eigenlijk in die hersenen?
Chaos in de bovenkamer geeft hier spelenderwijs antwoord op.

Deze en nog veel meer vragen komen aan bod in het boekje 'Chaos in de bovenkamer". Aan de hand van vragen en opdrachten komen leerlingen veel te weten over de werking van de hersenen en het geheugen. En, ze maken kennis met mensen die de ziekte van Alzheimer hebben. Sommigen van hen wonen in een tehuis en vertellen daarover.

Chaos in de bovenkamer is een vervolg op Herindernisjes.
Herindernisjes is verbonden met het project Nisjes. Daarbij bezoeken de leerlingen een zorgcentrum, maken contact met bewoners en bezichtigen nisjes.

Chaos in de bovenkamer is hier een logisch vervolg op, omdat het losgekoppeld is van de nisjes. Daardoor is het geschikt voor scholen, maar ook voor gemeente die een dementievriendelijke gemeente willen zijn.

verkrijgbaar:
In de regio Vlaardingen,Schiedam en Maassluis zijn de boekjes gratis af te halen bij het Zonnehuis, Frankelandgroep en de Argos Zorggroep. Buiten de regio te bestellen voor €12,50 per stuk. Heeft u een instelling of een project, bestel dan een doos voor €700,=
ER is gedoe met de bestel-link: dus het mag ouderwets:
maak het bedrag over naar NL73INGB0005659141 en/of stuur ons een mail of app (info@flagen.nl of 0629399252) . Dan komen de boekjes zo snel mogelijk naar u toe.

Chaos in de Bovenkamer is een informatief en interactief boekje voor kinderen in de leeftijd 9-12 jaar. Het is een boekje waarin dementie wordt uitgelegd, in een combinatie met praktische opdrachten, tips voor een bezoek aan iemand met dementie en mooie illustraties.

Een leuk boekje waarin een ingewikkeld thema op eenvoudige wijze wordt uitgelegd.

Dit boekje is bedoeld voor...
• Kinderen die zelf willen uitpluizen wat dementie precies is, en/of tips willen voor een bezoek aan iemand met (een vorm van) dementie.
• (Groot)ouders die met hun kinderen over dementie willen praten.
• Zorglocaties die gezinnen met kinderen/klein-kinderen een handreiking willen geven om dementie bespreekbaar te maken.
• Scholen en docenten die met schoolklassen op een praktische en interactieve manier bezig willen zijn met dit maatschappelijke thema.
• voor kinderen die meer willen weten over dementie


Ontwikkeld door: Rianne van Dorp en Winny te Kloese (Stichting Open Limonade) | Elma Oosthoek (Stichting Flagen) | Marjolein Haspels en Zohra Noordam (Victor! grafisch ontwerp)
Auteur: Rianne van Dorp en Winny te Kloese
Illustraties en vormgeving: Marjolein Haspels en Zohra Noordam (Victor! grafisch ontwerp)

Let op: Velden met een * zijn verplicht

Dhr
Mevr


Terug naar projecten overzicht.
Informatie
Datum:
Locatie:
Link:
12 februari 2019
Vlaardingen
inkijkje boek

Deel met vrienden


Foto`s
201902 flyer promo chaos in de bovenkamer.jpg


Flagen

 
Ons werkgebied bevindt zich in de lagen van mens, tijd en samenleving.
De gelaagdheid van de verhalen daagt ons uit om een creatieve bijdrage te leveren aan bestaande activiteiten of om zelf nieuwe projecten te ontwikkelen.