A A A
Interaffectieve projecten, om te komen tot ontmoetingen tussen mensen en verhalen

circulaire bank in het Vroesenpark

circulaire bank in het Vroesenpark

1 augustus 2018


Wat een feest! Met veel plezier is de circulaire bank onthuld. En, wat blijkt? Circulair is gedoe. Gedoe dat je moet aangaan.Zo bleek het fresen van de teksten in het hout helemaal niet te lukken. En dat mag! Oefenen, opnieuw, uitglijden, opstaan. Om er met elkaar voor te zorgen dat Rotterdam zuinig wordt op haar toekomst.

Er komt ander hout voor de teksten. En het drukte de pret niet.
De bank bestaat uit beton en hout dat eigenlijk afval uit Rotterdam is. Het beton komt van de oude Roteb-afvalcontainers en
het hout van gekapte bomen uit de stad.
Dus: van zooi naar mooi!

De gemeente Rotterdam heeft het Vroesenpark uitgekozen als
proef voor een circulair park. Om dit een kick-off te geven heeft de kunstenaar Jan van Dorp een circulaire bank ontworpen.

In de bank staan tekeningen en gedichten van
bewoners romdom het Vroesenpark.Juist dat maakt de bank bijzonder. En de kinderen? Die waren bij de opening de eregasten.Terug naar projecten overzicht.
Informatie
Datum:
Locatie:
Bijlage:
1 augustus 2018
Vroesenpaviljoen
flyer

Deel met vrienden


Foto`s
Infographic-circulaire-bank vroesenpark.jpg Gedichten makenin VRoesenpaviljoen met teuntje.jpg prototyping zitmodules.jpg tekeningen BSO pierenwaaier en DOCK.jpg ont hulling.jpeg


Flagen

 
Ons werkgebied bevindt zich in de lagen van mens, tijd en samenleving.
De gelaagdheid van de verhalen daagt ons uit om een creatieve bijdrage te leveren aan bestaande activiteiten of om zelf nieuwe projecten te ontwikkelen.