A A A
Interaffectieve projecten, om te komen tot ontmoetingen tussen mensen en verhalen

XIEJEWEL

XIEJEWEL

23 juni 2021


Weet jij wat een dode hoek is? En weet jij wat de draaicirkel van een kraan is? En weet jij wat een veilige route door de wijk is als deze op de schop gaat?

De kinderen van de scholen waar van DijkMaasland in de buurt werkt weten het! We zijn met hen aan de slag gegaan rond het thema 'Xiejewel".
En ondertussen rijdt Firma van Dijk Maasland de wijk in om deze op te hogen of van nieuw riool te voorzien. Na de lessen hebben wordt de stof creatief verwerkt; de kleuters leren een vrolijk liedje van Roos Slooter, de middenbouw gaat met de ervaren kunstenaars Look en Sylvia aan de slag. Dit resultaat zien we terug op de bouwhekdoeken. De doeken hangen langs de veilige looproute.
De bovenbouw maakt raps met de dj's van de Kroepoekfabriek.

Xiejewel wordt afgesloten met een event op het plein',als startschot van de bouwklus: het XIEJEWEL lied wordt gezongen (en dat blijft nog weken hangen in je hoofd!), het eerste bouwhekdoek onthuld, de raps gepresenteerd! De wijkagenten proberen we ook te strikken zodat de fietsen ook gelijk worden nagekeken.

Een grappig, maar vooral zinvol project omdat we op deze manier de hele buurt, maar vooral de kinderen betrokken krijgen bij de werkzaamheden in de wijk, die soms wel anderhalf jaar duren.

Terug naar projecten overzicht.
Informatie
Datum:
Locatie:
Link:
23 juni 2021
Basisonderwijs regio Rotterdam
Look TV op bezoek

Deel met vrienden


Foto`s
logo Xiejewel 300 dpi definitief klein 5x8 cm.jpg 20141003_111939.jpg IMG_2794.JPG 20141003_152156.jpg 20141003_102457.jpg


Flagen

 
Ons werkgebied bevindt zich in de lagen van mens, tijd en samenleving.
De gelaagdheid van de verhalen daagt ons uit om een creatieve bijdrage te leveren aan bestaande activiteiten of om zelf nieuwe projecten te ontwikkelen.