A A A
Interaffectieve projecten, om te komen tot ontmoetingen tussen mensen en verhalen

Op de hoogte blijven? We versturen 2 x per jaar een nieuwsbrief



Ateliergesprek #7: ruimte innemen


Joel_Benjamin_Bonk.jpgjoel bonk full extents (voorstel).jpg
Een ateliergesprek is een gemoedelijke ontmoeting tussen een deelnemende kunstenaar, een jurist of senior, een jongere en een muzikant. Elk moment heeft een eigen invulling rondom het thema 'onafhankelijk".


De kunstenaar,Joel Bonk

In zijn werk investeert Joël zijn persoonlijke, culturele en menselijke identiteit. In elk werk is het uitgangspunt zijn eigen lichaam (wat hij ‘het blanco canvas’ noemt). Door anatomische sculpturen te maken zonder huid (écorché) die aangeraakt moeten worden, of door zijn eigen vorm, schaal en huid te gebruiken, probeert Joël zijn eigen gezichtspunten te onderzoeken.

"Het lichaam is de bron van ons bewustzijn, onlosmakelijk verbonden met de geest ... Alles wordt waargenomen door het lichaam (schaal en zintuigen)."

Dit zien we terug in het werk van de tentoonstelling. In het gesprek gaan we dieper in op de manier waarop Joel ruimte heeft ingenomen in zijn leven.

Meer informatie over de andere deelnemers volgt spoedig.


Het onderwerp van de serie is verbonden met de achtergrond van de laureaat van de Geuzenpenning, de poolse rechter Malgorzata Gersdorf : onafhankelijk kunnen werken en leven.

Waarom maandelijks een ateliergesprek?
Zo konden we alvast warmlopen naar de expositie in de Geuzenmaand

De ateliergesprekken worden op veler verzoek doorgezet. De reizende expositie krijgt straks in elke stad een ateliergesprek.





Terug naar het nieuws overzicht.


Flagen

 
Ons werkgebied bevindt zich in de lagen van mens, tijd en samenleving.
De gelaagdheid van de verhalen daagt ons uit om een creatieve bijdrage te leveren aan bestaande activiteiten of om zelf nieuwe projecten te ontwikkelen.